Андрій Герус Народний депутат

Вугілля у Роттердамі ще подорожчало. Наслідки для українців

Вугілля

Пафосно анонсоване зниження ціни було фейковим і просто заради піару

У зв'язку з тим, що вугілля у Роттердамі ще подорожчало, а гривня з грудня знизилася (Роттердам+ у доларах), то завтра о 10:00 НКРЕКП розглядатиме питання підвищення ціни вугілля у ціні електроенергії на 17%.

Як написав голова НКРЕКП Дмитро Вовк, планується підвищення оптової ринкової ціни е/е з 1264 гривень до 1365 гривень (+7,2%). Замість раніше затвердженого зниження ціни буде підвищення. Ну те, що це пафосно анонсоване зниження ціни - було фейкове і просто заради піару, було і так зрозуміло, якщо вникнути і зрозуміти, як працює формула Роттердам+.

Ефект від цього нового підвищення біля 10 млрд гривень у рік.

Заплатять спочатку непуботові споживачі (малий, середній, великий бізнес, бюджетні установи та організації), збільшиться перехресне субсидіювання. Для населення скажуть, що їх тариф покриває економічно обґрунтований тариф вже не на 50%, а на 45% - і з часом це ляже і на населення.

Є кілька питань до НКРЕКП по цьому рішенню, планую задати їх завтра на відкритому, публічному та прозорому засіданні НКРЕКП.

Шановні журналісти, приходьте завтра на засідання НКРЕКП о 10:00, вул. Смоленська, 19.

Допоможіть, щоб процес тарифоутворення у нас був дійсно публічний та відкритий!

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: