Інна Совсун Народна депутатка України

Українська армія ламає стереотипи західних генералів

Генерал лорд Річард Даннатт
фото: Belfast Telegraph

Те, що генералу британської армії здається неможливим, ЗСУ бере і втілює в життя

«Колишній очільник британської армії заявив, що Україні треба домовлятися з Рociєю. Ми хотіли б Вас запросити на наше радіо шоу, аби про це поспілкуватись», – так звучало нещодавнє запрошення на інтерв'ю на радіо BBC.

Річард Даннат був очільником британської армії у 2006-2009 роках, і його заява – отримала певне поширення в Британії. Аргументація зводилася до того, що він не бачить, як Україна може вигнати Рociю зі своєї території, бо pociйська армія – значно більша, і тому – треба домовлятися.

Хочу нагадати генералу британської армії, чим закінчилися заяви Чемберлена «Я привіз вам мир». І відповідь Вінстона Черчилля теж хочу нагадати «Англії був запропонований вибір між війною і безчестям. Вона вибрала безчестя і отримає війну».

При всій повазі, дивно чути поради генерала, який ніколи не воював із сильнішим супротивником. У ЗСУ вже зараз має досвід більший і більш релевантний для війни двох регулярних армій. І цей досвід – успішний.

Генерал ніколи не воював у ситуації, коли за ним – не сотні кілометрів чужої (афганської) землі, а рідні британські міста й села, в яких люди чекають, що армія – не відступить.

Риторика про «давайте домовлятися» – це риторика переляканих політиків. Тих самих, дії чи бездіяльність яких призводять до воєн.

Я дуже щаслива, що цю риторику не поділяють українські військові. Що вони знають, що за ними – рідні міста і села, і люди, які від них чекають захисту.

Те, що генералу британської армії здається неможливим, ЗСУ бере і втілює в життя. Я думаю, ми недостатньо часто про це говоримо. Напишіть «дякую» тим, хто робить неможливе навіть для британських генералів.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: