Іван Примаченко Співзасновник освітніх курсів Prometheus

На наших очах відбувається справжня революція в світі штучного інтелекту

Новітні технології постійно змінюють наше життя
зображення з відкритих джерел

Майбутнє ближче, ніж здається. І нам всім потрібно вже зараз думати над своїм місцем в цьому майбутньому

Кілька днів тому лідер в дослідженнях штучного інтелекту OpenAI запустив ChatGPT – безкоштовний чат, в якому ви можете ставити будь-які запитання та давати завдання програмі і отримувати миттєві відповіді.

Результат виявився шокуючим – особливо для тих, хто не слідкував за шаленим прогресом AI в останні місяці. ChatGPT може написати цілком компетентне есе на тему «Вплив експансії на захід на громадянську війну в США», створити простеньку комп'ютерну програму (наприклад, Sudoku) на заданій мові програмування чи вигадати вірш про те, чому розвиток AI досі не повпливав на політику, кожна строчка якого починається з літери R.

Викладач Вортонської школи бізнесу Ethan Mollick поставив перед ChatGPT завдання згенерувати теми для студентських есе, розробити рубрікатор для оцінювання цих есе, написати відповідне есе, а потім оцінити його згідно рубрікатору – з цілком пристойними результатами!

Користувач Twitter davidtsong заморочився вручну скопіювати в ChatGPT всі питання SAT (американський аналог ЗНО, що тестує вміння абітурієнтів писати, розуміти складні тексти та вирішувати математичні завдання). Програма склала тест на 1020 балів. Для порівняння, середній бал SAT в 2021 році склав 1060 – лише на 40 балів вищий за результат комп'ютерної програми, яку ніколи не розробляли для складання SAT!

Звичайно, ChatGPT все ще далекий від досконалості. Інколи він «галюцинує» факти (але подає їх надзвичайно переконливо, якщо ви не в темі, то легко сприймете їх за істину), припускається помилок в коді чи просто тупить. Але прогрес вражає – вперше за багато років я відчув справжню магію при користуванні новою технологією. І це тільки початок розвитку подібних застосунків штучного інтелекту, які можуть революційно змінити безліч галузей вже в найближчі роки.

Обов'язково знайдіть півгодини, щоб випробувати ChatGPT – майбутнє ближче, ніж здається. І нам всім потрібно вже зараз думати над своїм місцем в цьому майбутньому.

Читайте також: Інженер Google заявив, що у чатботі компанії є ознаки свідомості
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: