Кирило Сазонов Журналіст, політолог

Путіну немає чого сказати: ситуація для Росії жахлива

Путін починає втрачати важелі впливу?
фото: AP

Що стоїть за відмовою президента РФ від публічних виступів

Російський диктатор Володимир Путін змінив традиційну передноворічну програму. Він відмовився виступати перед Федеральними зборами, проводити велику підсумкову прес-конференцію. Навіть передноворічний хокейний матч на Червоній площі, де зазвичай був присутній, вирішив продинаміти.

Відмова президента РФ від традиційних громадських заходів виглядає несподівано і багатьох змушує задуматися.

Щорічна велика прес-конференція у грудні проходила з 2012 року без жодного винятку. У 2022 – скасування.

Звернення до Федеральних зборів за підсумками року та щодо планів на наступний рік – не просто традиція. Це закріплено у російській Конституції з 1994 року! Тобто Путін, скасовуючи це звернення, демонстративно порушив Конституцію своєї країни. Хоча провести ритуальний захід перед дресованими депутатами було не так уже й складно.

Схоже, що ситуація в Росії настільки сумна, що Путіну дійсно нічого сказати навіть у форматі вистави із заготовленими питаннями і відповідями. Санкції б’ють по економіці, дипломати викликають у всіх міжнародних структурах лише глузування та осуд, міжнародна ізоляція зростає. Народ від мобілізації біжить і ховається, так звана «спецоперація» провалена, ЗСУ наступають, навіть прилітає по аеродромах в самій РФ.

Ганьба.

Сказати нема чого.

Путіну залишається з дитячою наївністю вдавати, що «чик-чирик я в будиночку...».

Читайте також:
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: