Олег Тягнибок Голова політичної партії Всеукраїнське об`єднання «Свобода»

Подвійне громадянство створює для України нову загрозу національній безпеці

Дискусія про подвійне громадянство нам справді потрібна – тільки не для організації нової загрози, а для пошуку якомога ефективнішого механізму її ліквідації

Глава українського МЗС пропонує «дискусію» про подвійне громадянство в Україні. «Ті, хто має російські паспорти, - хай їх здають, всі інші - давайте розмовляти», - запрошує Павло Клімкін.

Питання перше. За яким принципом глава МЗС виокремлює ЛИШЕ російські паспорти з-поміж всіх інших? Так, Московія століттями йшла в гібридний наступ на Україну, і в 2014-му вкотре вторглася до нас фізично. Та хіба ж не маємо ми сьогодні цього першого етапу - гібридного наступу ще й на західному кордоні? Що ще повинна втнути Угорщина на Закарпатті, а Польща на Львівщині та на Волині, аби ви нарешті схаменулися і почали обстоювати українську соборність?

Питання друге. З якого дива воююча напіврозвалена Україна взагалі повинна створювати нову загрозу власній національній безпеці, дискутуючи, як би то «правильніше» впровадити подвійне громадянство?

Питання третє: чому взагалі голова МЗС закликає громадян України порушувати українське законодавство? Подвійне громадянство в нас заборонене ЗУ «Про громадянство», ЗУ «Про державну службу» та навіть ст. 4 Конституції. Проблема тільки в тім, що цими законами не передбачено покарання за їхнє порушення. Відтак сьогодні якраз ми повинні почати дискусію про впровадження цієї відповідальності.

Найпершими перевірити варто самих дипломатів, далі – Президента, міністрів, депутатів, працівників спецслужб та чиновників різного рангу. Вже сьогодні українцям відомі немало фактів наявності подвійного чи потрійного громадянства в державних службовців, ще більше нам вдасться дізнатися, коли впровадимо жорсткий контроль. Тут доречно додати й графу про громадянство до е-декларацій: збрехав в декларації – сів за грати. Тому дискусія про подвійне громадянство нам справді потрібна – тільки не для організації нової загрози, а для пошуку якомога ефективнішого механізму її ліквідації.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: