У МЗС відреагували на арешт кримського татарина Гафарова

У МЗС відреагували на арешт кримського татарина Гафарова
Міністерство закордонних справ України 

У МЗС заявили, що окупант продовжує дискримінацію кримських татар

У Міністерстві закордонних справ України назвали арешт сімферопольським «судом» кримського татарина Дилявера Гафарова дискримінацією та висловили протест Росії.

Про це написала у Twitter речниця МЗС Мар'яна Беца.

«Окупант продовжує дискримінацію кримських татар. Псевдосуд арештував кримського татарина Гафарова. Засуджуємо і висловлюємо протест РФ. Росія має негайно припинити переслідування кримських татар, виконати вимоги резолюцій ГА ООН та наказ Міжнародного суду ООН», - зазначила Беца.

Нагадаємо, 31 жовтня в Сімферополі так званий суд заарештував Дилявера Гафарова, окупанти звинувачують його в участі в добровільному загоні імені Номана Челебеджіхана.

Вранці 30 жовтня в селі Жемчужина Криму Кіровського району російські силовики провели обшук у місцевого жителя, продавця в магазині Дилявера Гафарова. За словами рідних Гафарова, офіційно йому «нічого не висували», однак його можуть підозрювати в участі у «Кримськотатарському добровільному батальйоні імені Номана Челебіджихана».

Згодом стало відомо, що затриманого після обшуку в селі Жемчужина Криму Кіровського району Дилявера Гафарова підозрюють в участі в збройному формуванні (частина 2 стаття 208 КК Росії).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: