Павло Ковтонюк Ексзаступник міністра охорони здоров'я України

Один народ. 41% населення України погоджується з Путіним?

Що таке (один) народ?

Мене вразило, як багато людей цьому щиро здивувалися. Що ж, може це допоможе трохи тверезіше подивитися навколо.

Що таке (один) народ? Англійська вікіпедія каже: спільнота людей, сформована на основі спільної мови, історії, етнічності, спільної культури та, у багатьох випадках, спільної території.

Ну ось дивіться.

Мова. А якою мовою говорите ви? Може російською? Третина українців вважає російську рідною. А майже половина спілкується або російською або двома мовами.

Історія. «Єдину історію» написану в 19 столітті в Російській імперії, переписану у 20 столітті в СССР, викладали мені у школі. Як і більшості тих, хто відповідав на опитування. Не важливо, що на совєцько-російський наратив накидали зверху типу патріотичних гілок. Це все одно він.

Щоб знати нашу версію нашої історії її треба вчити наново. Для цього треба зусилля. Їх 41% населення робити не буде.

Етнічність. Тут уже не попреш проти науки. Ми є два східнослов'янські народи, етнічно близькі.

Спільна культура. Ви ж розумієте, що це не про Пушкіна і Толстого, так? Це про Меладзе, серіали про ментов і сватов та Верку Сердючку. А, вибачте, я ж пишу до інтелектуального класу. Тоді ДДТ, Pornofilmy, Дудя і Парфьонова. Урганта і Слєпакова. Коліться, що ви ще дивитесь і слухаєте?

А скільки людей може пожартувати без цитат з совєцього кіно або КВНа? А жарти на третьє сентября – це про кого?

Ну от я і думаю. Приїде сюди східний слов'янин із Бєлгорода, який говорить російською, знає вашу історію так само як і ви, слухає, дивиться і читає те саме що і ви. От ідіть і докажіть йому що ви не один народ.

А, забув. Спільна територія. Це теж обов'язково буде. Воно завжди іде за отими першими чотирма пунктами.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: