Микола Підвезяний Головний редактор «Главкома»

Чим далі російські танки, тим більше любителів Булгакова

Пам'ятник Михайлу Булгакову в Києві

Про музеї поговоримо пізніше, якщо вони вціліють

«Сижу, никого не трогаю, примус починяю!», а тут все Булгаков, Булгаков, Булгаков, Булгаков...

І от що я подумав: якась страшна, навіть зловісна закономірність – чим далі російські танки від Києва, тим більше любителів Булгакова, Пушкіна... Хто далі?

У березні-квітні сиділи тихо, як мишки, не журилися ні за музей Булгакова, в який могла влучити ракета, ні за, наприклад, прости господи, Кіркорова... А він же, якщо подумати, теж нам дуже «дорогий» та майже рідний – цілий Народний артист України. Віктор Андрійович Ющенко постарався.

Тому, на мою скромну думку, про музеї поговоримо пізніше. Це якщо вони вціліють. Сьогодні варто думати про те, що заповідав нам той самий Булгаков і актуалізував Путін: «Человек смертен, но это было бы еще полбеды. Плохо то, что он иногда внезапно смертен, вот в чем фокус!»

А на фото – зруйнований росіянами музей Сковороди. Про нього у фб тепер мало хто журиться, хоча зараз у Григорія Савовича ювілей на носі – 300 років як не як.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: