Ярослав Коцюба Експерт- релігієзнавець

Митрополит Симеон проти рейдерів з МП

Симеон неодноразово розповідал, що стосовно проукраїнських архієреїв в Москві поставили конкретне завдання

Московська церква вже направила у Вінницю церковних «рекетирів» на чолі зі «смотрящім» Варсонофієм

Пропагандистський (так званий «інформаційно-просвітницький») відділ РПЦ в Україні (колишня «УПЦ» МП) поширив неправдиву інформацію про те, що митрополит Вінницький Симеон (Шостацький) звернувся до єпископа Онуфрія «із позовною заяву про поновлення на роботі»: «Несподіваний поворот. Колишній Вінницький митрополит Симеон хоче відновитись на посаді в УПЦ».

Цитата: «28 грудня 2018 року Шостацький Володимир Іванович звернувся до Української Православної Церкви та Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія із позовною заявою про поновлення на роботі. Колишній митрополит просить суд скасувати указ Предстоятеля Української Православної Церкви від 17 грудня 2018 року, яким його звільнено від управління Вінницькою єпархією УПЦ та заборонено у священнослужінні, та поновити його у митрополичому сані керуючим Вінницькою єпархією».

По-перше, вже з перших рядків чиновники РПЦвУ порушують 9-ту Божу заповідь про заборону неправдивого свідчення, яка узагальнено каже: «Не бреши».

По-друге, митрополит Симеон звернувся з позовною заявою не до «УПЦ» МП чи єп.Онуфрія, а до Вінницького міського суду. «УПЦ» МП та єп.Онуфрій – відповідачі.

По-третє, митрополит Симеон хоче поновитися не на роботі в «митрополичому сані УПЦ МП», яка в канонічному сенсі припинила своє існування 11 жовтня після рішення Вселенського Патріархату про скасування дозволу на тимчасову передачу Київської митрополії до юрисдикції Московської церкви. Митрополит АПЦУ подав позовну заяву з метою залишитися на посаді керівника «РЕЛІГІЙНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ УПРАВЛІННЯ ВІННИЦЬКОЇ ЄПАРХІЇ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ» (ЄДРПОУ 20083653). Ця організація є юридичною особою, засновником якої виступає інша юрособа – «КИЇВСЬКА МИТРОПОЛІЯ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ».

Тобто після ухвали суду РПЦвУ не зможе здійснити рейдерську атаку на управління Вінницької єпархії, яка невдовзі буде перереєстрована на Автокефальну Православну Церкву України.

Адже РПЦвУ вже направила у Вінницю церковних «рекетирів» на чолі зі «смотрящім» Варсонофієм. Їхня мета – захопити майно Вінницької єпархії шляхом зміни керівництва юрособи. Тепер бандитським будьоновським наскоком зробити це не вдасться.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: