Юрій Вітренко Голова правління НАК « Нафтогаз України »

Реформа «Нафтогазу». Гройсман скористався послугами людей, які доводили, що Митний Союз краще ЄС

Нещодавно Кабмін доручив проаналізувати стратегію Нафтогазу

Кому доручив? Державній Установі “Інститут економіки та прогнозування Національної Академії Наук України”. Якщо пам’ятаєте, це вони у 2013-му обгрунтовували тези Януковича та Азарова, чому Митний Союз з Росією краще за асоціацію з Європою.

Тепер у їхньому висновку очевидно намагання обґрунтувати тези менеджерів групи Фірташа та їхніх лобістів у владі. Неймовірний збіг? Але обґрунтувати ці тези вони так і не змогли, тому просто повторили майже слово в слово неправдиві та маніпулятивні твердження. Навіть не знаю, чи варто надавати детальне спростування. Може навпаки потрібно дати нашим опонентам «розкритися», особливо серед міжнародних партнерів? Щоб навіть залишки ілюзій пропали?

Стратегія Нафтогазу була розроблена із залученням найбільш відомої, найбільш успішної, найбільш авторитетної компанії у світі, яка спеціалізується на розробці стратегії. Працювали найвищі за рангом експерти та керівники цієї компанії, зібрані з різних країн світу. Процес координувався з Наглядовою Радою Нафтогазу, незалежні члени якої мали відповідний досвід у найкращих нафтогазових компаніях світу. І тут державний інститут, взагалі не зрозуміло з яким релевантним досвідом та знаннями, робить висновок про її невідповідність сучасним підходам до розробки стратегії.

Я б ще зрозумів, якби вони це обґрунтовували хоча б якимось розрахунками, або посиланнями на авторитетні джерела тощо. Але коли вони роблять цей висновок просто на підставі своїх же оціночних суджень.

(для перегляду документа натисніть на зображення)

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: