Митрополит Євстратій (Зоря) Митрополит Православної церкви України

Як Янукович брехав святим отцям з Всеукраїнської Ради Церков

Віктор Янукович

Брехня Януковича привела його до втечі та довічної ганьби

Шість років тому делегація Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій мала вперше відвідати Брюссель. Були заплановані зустрічі на дуже високому рівні - зокрема з тодішнім Президентом Європейської Ради Ван Ромпеєм.

Зустріч мала бути в середу. А напередодні в п‘ятницю бажання зустрітися з Радою виявила віце-прем‘єр Раїса Богатирьова - вона за розподілом обов‘язків в Уряді відповідала за гуманітарну політику.

Пані Богатирьовій між іншим сказали про запланований візит - вона запропонувала підтримку, якщо щось потрібно. Їй подякували, повідомивши, що все вже приготовлене.

Це було в п‘ятницю. А в неділю (!) почали з Адміністрації Президента обдзвонювати глав конфесій із терміновим запрошенням на середу на ранок (!) на зустріч з Януковичем.

До речі протягом першого року свого правління (з лютого 2010 по квітень 2011) Янукович взагалі повністю ігнорував ВРЦіРО - не лише зустрічей не було, але навіть на листи - жодної реакції.

А тут таке термінове бажання!

Рішення було приймати складно, але глави конфесій погодилися між собою йти до Президента.

Янукович приблизно годину розповідав про підготовку до Євро-2012 (!), про дороги, стадіони...

Нарешті, коли з‘явилася можливість, один з глав Церков сказав, що «сьогодні ми мали зустрічатися з іншим Президентом», і чому так сталося, що нас змусили обирати між Києвом і Брюсселем.

Далі дослівно - Янукович з посмішкою:

- Так? Я цього не знав!

***
Бачу, як обговорюють сьогоднішні заяви В. Януковича - багато слів, очевидно ним лише озвучених.

А мені досить було особистого досвіду почути оте «я не знав».

Бо слів мало - але сказали вони багато:

  • цей Президент публічно бреше;
  • цей Президент публічно бреше главам конфесій;
  • Янукович знає, що глави конфесій знають - він бреше, але це його не обходить.

***
Пізніше ми довідалися причину, чому був влаштований такий химерний аврал і за що Янукович заплатив такою ганьбою перед главами конфесій.

Йому хтось сказав, що поїздка буде використана для того, щоби говорити про звільнення Юлії Тимошенко з в‘язниці. І тому треба поїздку не допустити.

***

Зрештою брехня Януковича привела його до втечі та довічної ганьби.

Юлія Тимошенко все ж таки вийшла з ув‘язнення.

А з Президентом Ван Ромпеєм зустріч все одно відбулася - замість березня 2012-го у жовтні 2013-го, і на ній Рада одностайно підтримала угоду про асоціацію з ЄС. До речі, така одностайність справила у Брюсселі вагоме позитивне враження.

Отакі от спогади...

***
Мф 12:36-37: «Кажу ж вам, що за всяке пусте слово, яке скажуть люди, вони дадуть відповідь у день судний: бо за словами своїми будеш виправданий і за словами своїми будеш осуджений.»

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: