380 осіб отримали підозру у справі Майдану - генпрокурор

380 осіб отримали підозру у справі Майдану - генпрокурор

Також завершено слідство зі встановлення осіб, які дали наказ стріляти в учасників Євромайдану

У справі Майдану 380 особам повідомлено про підозру, в тому числі в убивстві мирних учасників протестів. Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко, передає Громадське.

«Думаю, цей рік був найрезультативніший з усіх років розслідування. На сьогодні 380 осіб отримали підозри у фізичних діях, в тому числі убивствах щодо мирних учасників протестів. З них, щодо 270 осіб – справи перебувають в суді, стосовно 49 з них уже є вироки», — сказав генпрокурор.

Також, за його словами, завершено слідство зі встановлення осіб, які дали наказ стріляти по учасниках Євромайдану.

«Ця справа також передана до Печерського суду і сподіваюсь, до кінця цього року, може трохи пізніше, ми отримаємо рішення суду щодо можливості заочного досудового слідства, а потім і початку нового процесу над Януковичем, Захарченком, Якименком, Тоцьким, які за нашими підозрами дали злочинний наказ стріляти у мирних людей», — додав Луценко.

Зазначається, що відсьогодні, 20 листопада, у генпрокуратури немає функції слідства.

З цього приводу начальник Департаменту спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк заявляв, що затягування створення ДБР, якому прокуратура має передати справи, загрожує розслідуванню справ проти Майдану.

Нагадаємо, 48 людей загинули в результаті розстрілів на Інститутській 20 лютого 2014 року. 80 осіб отримали поранення саме від обстрілів з боку «Беркуту».

Усі злочини, скоєні під час Революції Гідності, умовно об'єднані в одну велику «Справу Майдану», яка нараховує 89 кримінальних проваджень. У них, зокрема, розслідують вбивство 91 людини (78 мітингувальників та 13 силовиків).

Нагадаємо, 19 листопада у Харкові на річницю Євромайдану зібралося віче.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: