Фонд держмайна просить журналістів прибути на місце рейдерського захоплення держпідприємства

Фонд держмайна просить журналістів прибути на місце рейдерського захоплення держпідприємства

Заступник директора департаменту комунікацій Фонду держмайна повідомив, що наразі головний офіс державного підприємства захопили колишні менеджери цієї компанії

Фонд державного майна повідомляє про рейдерське захоплення Об’єднаної гірничо-хімічної компанії колишнім менеджментом.

«Зараз відбувається рейдерське захоплення ОГКХ. Запрошуємо журналістів на місце події. Адреса: Миколи Гринченка, 4. Бізнес центр – Горизонт парк», - йдеться у повідомленні Фонду.

screenshot_1_12

Заступник директора департаменту комунікацій Фонду держмайна України Микола Ганіч повідомив ЗМІ, що наразі головний офіс державного підприємства захопили колишні менеджери цієї компанії, яких Фонд держмайна звільнив у зв’язку з інформацією про корупцію. Однак це рішення Фонду державного майна оскаржили у суді.

«Наразі, прикриваючись рішенням суду, старий менеджмент фактично захопив приміщення головного офісу Об’єднаної гірничо-хімічної компанії, не допускаючи до управління новопризначених менеджерів», — повідомив Ганіч.

За його словами, до офісу держпідприємства прибули представники Фонду державного майна. Вони також звернулися до правоохоронних органів, аби ті надали правову оцінку діям колишнього керівництва Об’єднаної гірничо-хімічної компанії.

Рішення суду, яке скасовує рішення про звільнення колишнього менеджменту цього державного підприємства, Фонд державного майна планує оскаржити. Там зазначають, що це рішення суд ухвалив напередодні, 16 квітня.

Зазначимо, що Об’єднана гірничо-хімічна компанія – один із найбільших у світі видобувачів рутилового та цирконієвого концентратів. ОГХК створили через націоналізацію і об’єднання Вільногірського гірничо-металургійного комбінату та Іршанського гірничо-збагачувального комбінату.

За інформацією НАБУ, Об’єднана гірничо-хімічна компанія продавала сировину за заниженою ціною компаніям-посередникам, які вже за ринковою ціною збували товар за кордон. НАБУ оцінила ці збитки на суму 13 млн доларів

Як відомо, у 2017 році Національне антикорупційне бюро затримало в.о. голови ПАТ «Об'єднана гірничо-хімічна компанія» Руслана Журила.

У жовтні минулого року Міністерство економіки передало на приватизацію в Фонд державного майна підприємства Електроважмаш та Об’єднану гірничо-хімічну компанію, які більше року були в списку на приватизацію.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: