ГУР повідомило, скільки високоточних ракет залишилося у Росії

ГУР повідомило, скільки високоточних ракет залишилося у Росії
За підрахунками ГУР, у Росії залишилося не більше 20% від довоєнних запасів і того, що було вироблено під час війни
фото з відкритих джерел

«Під час минулого удару окупанти використали менше 30 високоточних ракет»

За підрахунками українських військових розвідників, у Росії залишилося до 20% від довоєнних запасів високоточних ракет – приблизно 550 одиниць, тому вона комбінує їх із дронами-камікадзе і переробляє ракети С-300 і С-400 для запусків «земля-земля». Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький в інтерв'ю «Delfi».

Так Скібіцький відповів на запитання, скільки ще ракет залишилося в Росії та чи можна закінчити її ракетний терор проти українських міст і цивільної інфраструктури за допомогою західних засобів ППО.

«У них є «Іскандери», є Х-101, Х-555. За нашими підрахунками, у Росії залишилося не більше 20% від довоєнних запасів і того, що було вироблено під час війни. Це приблизно 550 одиниць. Їхнього потенціалу вистачить на проведення двох-трьох масованих ударів у кількості понад 80 ракет», – наголосив Скібіцький.  

Він нагадав, що під час минулого удару окупанти використали менше 30 високоточних ракет.

«Це означає, що у них є дефіцит, вони не встигають поповнювати арсенал. Вони пішли іншим шляхом: щоб покрити такий дефіцит вони тепер використовують дрони-камікадзе, як іранського виробництва, так і свої. Росіяни стали переробляти ракети С-300 і С-400 і запускати їх як ракети "земля-земля". Це не точна зброя, але руйнівна», – додав представник ГУР.

Нагадаємо, очільник Головного управління розвідки України Кирило Буданов та очільник СБУ Василь Малюк провели спільну робочу нараду. Її результати усі відчують вже найближчим часом, повідомила пресслужба СБУ.

Читайте також: Генерал, що готував звільнення Херсона. Ексклюзивне інтерв’ю з Андрієм Ковальчуком

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: