Махінації на фондовій біржі. Екснардеп Демчак отримав підозру

Махінації на фондовій біржі. Екснардеп Демчак отримав підозру
Руслан Демчак стверджує, що не отримував жодних повідомлень про підозру
фото з відкритих джерел

Викрита незаконна схема пов’язана зі штучним укладанням циклічних біржових угод з метою отримання заздалегідь визначеними особами інвестиційного доходу

Народному депутату VІІІ скликання (2014-2019 років) оголосили підозру через махінації на фондовій біржі. У «схемі» він отримав 20 млн грн незаконного прибутку. Про це повідомили у пресслужбі Офісу Генерального прокурора.

За даними слідства, народний депутат України, обіймаючи посаду заступника голови комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності за попередньою змовою із директорами двох приватних підприємств виступив пособником у маніпулюванні на фондовій біржі учасникам фондового ринку. Такі дії призвели до отримання депутатом незаконного інвестиційного прибутку у розмірі 20 млн грн.

Крім того, колишній нардеп вчинив фінансові операції з коштами, одержаними злочинним шляхом, та дії, спрямовані на приховування та маскування незаконного їх походження в особливо великих розмірах.

«Викрита незаконна схема пов’язана зі штучним укладанням циклічних біржових угод з метою отримання заздалегідь визначеними особами інвестиційного доходу, є маніпулюванням на фондовому ринку та спрямована на введення в легальний оборот грошових коштів невідомого походження», – йдеться в повідомленні.

Такі кошти в подальшому використовувались національними публічними діячами та відображались в їх деклараціях майнового стану осіб уповноважених на виконання функцій держави та місцевого самоврядування.

За даними ЗМІ, мова про Руслана Демчака.

Згодом Демчак  відреагував на інформацію. «В останній час зʼявилось багато зкомбінованої неправдивої інформації із моїм фото. На цей момент я не отримував жодних документів (в тому числі і повідомлення про підозру). Ні від Офісу генерального прокурора, ні від інших органів. Про що повідомив сьогодні офіційним листом на [email protected] та [email protected].  Тому прошу ЗМІ, які поважають гідність і свою репутацію не розповсюджувати відверту «чорнуху».

Цікавим залишається те, кому вигідно компрометувати мене та мою політичну силу. Можливо тій політичній силі, яка сьогодні обслуговує владу і, як виявилось, в якій «через-одного» зрадники та брехуни. Щоб розбавити інформаційний простір створюються фейки про політичних опонентів?! Я був, є і буду патріотом та буду продовжувати працювати на Перемогу та відновлення України!», – написав він. 

Махінації на фондовій біржі. Екснардеп Демчак отримав підозру фото 1

Нагадаємо, сьогодні Служба безпеки України спільно з Національним антикорупційним бюро викрила нардепа Гунька на масштабній корупції. За гроші посадовець обіцяв бізнесмену забезпечити надання в обробіток державних земельних ділянок Національної академії аграрних наук України. Правоохоронці задокументували злочинну діяльність нардепа та викрили його «на гарячому» під час отримання ним першої частини неправомірної вигоди у розмірі 85 тис. дол.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: