Поліція затримала шахраїв, які обікрали міжнародну компанію на $2,5 мільйона

Поліція затримала шахраїв, які обікрали міжнародну компанію на $2,5 мільйона
Підозрюваним загрожує до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна
Фото: Нацполіція

Зловмисники взяли на реалізацію продукцію, а у заставу надали нерухомість, якої не існує

Правоохоронці викрили групу зловмисників, які шахрайським шляхом обікрали міжнародну компанію на більш ніж 2,5 мільйона доларів. Про це в четвер, 23 квітня, повідомляє пресслужба МВС.

Відзначається, що зловмисники протягом 2014-2016 років діяли за продуманою шахрайською схемою.

Зокрема, вони звернулися до міжнародної компанії і домовилися про отримання полімерної продукції під реалізацію, а як гарантію повернення коштів за проданий товар члени групи надали в заставу нерухоме майно.

«Як з'ясувалося згодом, заставного майна не існує, а зловмисники привласнили полімерну продукцію компанії на суму понад 2,5 мільйона доларів. Виплачувати борг або повертати товар фігуранти не збиралися, тому представники потерпілої сторони звернулися за допомогою до поліції», - йдеться в повідомленні.

Трьом членам організованої злочинної групи, серед яких двоє організаторів, слідчі Нацполіції вже повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених статтею про шахрайство, скоєне в особливо великих розмірах організованою групою (ч.3 ст.28 і ч.4 ст.190) КК.

Підозрюваним загрожує до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна. Зараз тривають слідчі дії для встановлення інших учасників злочинної групи та притягнення їх до кримінальної відповідальності, уточнюється в повідомленні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: