СБУ блокувала розкрадання запчастин до військової бронетехніки на 1 млн грн

СБУ блокувала розкрадання запчастин до військової бронетехніки на 1 млн грн
СБУ викрила масштабне розкрадання запчастин для військової бронетехніки
фото: СБУ

Військовий-контрактник разом зі своїм батьком організували викрадення комплектуючих до бронетехніки

Служба безпеки України викрила масштабне розкрадання запчастин, що комплектують військову броньовану техніку, в одній з військових частин Хмельницької області. Про це йдеться на сайті СБУ.

У матеріалах слідства йдеться що до злочинної діяльності причетний службовець-контрактник, який спільно зі своїм батьком організували викрадення деталей, що комплектує військову броньовану техніку. Військовий вивозив крадене з частини власним автомобілем та передавав їх батькові. Викрадене майно зловмисники зберігали в гаражному приміщенні з метою подальшого продажу.

Правоохоронці провели 12 обшуків. Під час слідчих дій було виявлено й вилучено десятки вузлів та деталей, що комплектують військову броньовану техніку, а саме: генератори, перископи, оптичні прилади, засоби управління вогнем, світломаскувальні комплекти, прилади нічного бачення, гідропідсилювачі.

За даними слідства, загальна вартість викраденого майна становить приблизно 1 млн грн.

У межах кримінального провадження обом зловмисникам повідомлено про підозру.

Триває досудове розслідування за ч. 3 ст. 410 (викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

До слова, правоохоронці викрили та повідомили про підозру п’яти посадовцям залізниці у заволодінні 12 млн грн, виділених на ремонт обладнання рейкових автобусів «Бориспільського експреса» (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366, ч. 1 ст. 209 КК України).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: