Національний художній музей створить цифрову NFT-колекцію українського мистецтва (фото)

Національний художній музей створить цифрову NFT-колекцію українського мистецтва (фото)
Полотна «оживуть» в онлайн-форматі
фото NAMU

NFT-колекція працюватиме на основі технології блокчейну та матиме п'ять ступенів рідкісності

Національний художній музей України у співпраці зі стартапом STAMPSDAQ випустить цифрову NFT-колекцію українського мистецтва, яку виставлять на продаж. Про це музей повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Сучасна цифрова доба відкриває нові можливості, і музей не стоїть осторонь, а готовий експериментувати, щоб українське мистецтво стало ще ближчим до глядача», – йдеться в повідомленні.

Музейники повідомили, що вже на початку 2022 року після офіційного запуску торгового майданчика STAMPSDAQ усі охочі зможуть придбати NFT-версії картин Олександра Мурашка, Олександри Екстер, Всеволода Максимовича, Миколи Пимоненка та багатьох інших класиків українського мистецтва.

Музей показав деякі з оригіналів робіт, які увійшли до NFT-колекції.

Також у музеї розповіли, що NFT-колекція працюватиме на основі технології блокчейн і буде мати 5 ступенів рідкісності: звичайний, рідкісний, суперрідкісний, ультрарідкісний і унікальний. Рівні неповторності відрізнятимуться анімаційними елементами у кожній роботі. Інакше кажучи, відомі полотна NAMU оживуть на екранах ваших гаджетів, що буде абсолютно новим досвідом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: