Учені назвали сік, який помітно знижує рівень цукру в крові
Вишня містить високий рівень антоціанів, які мають стимулюючі властивості, що вивільняють інсулін
Після шести тижнів вживання кислого вишневого соку спостерігається значне зниження ваги
Високий рівень цукру в крові підвищує ризик ускладнень цукрового діабету, тому важливо тримати його під контролем. Згідно з дослідженням, опублікованим в журналі Nutrition & Food Science, вишневий сік викликає «значне зниження» рівня цукру в крові.
Річ у тому, що вишня багата пігментами – антоціанами, які мають стимулюючі властивості, що сприяють вивільненню інсуліну, життєво необхідного діабетикам.
Для дослідження було відібрано 19 жінок-діабетиків з високим рівнем цукру в крові.
Випробовуваних просили вживати по 40 грамів вишневого соку щодня протягом шести тижнів.
Перед початком дослідження і через шість тижнів були проведені вимірювання ваги і артеріального тиску, а також взяті зразки крові натщесерце. Також вимірювалися рівень цукру в крові натщесерце, HbA1c (середній рівень цукру в крові за останні два-три місяці) і ліпідний профіль крові.
Після шести тижнів вживання кислого вишневого соку спостерігається значне зниження ваги. У пацієнтів нормалізується артеріальний тиск, рівень цукру і ліпопротеїнів низької щільності.
Чим ще корисний вишневий сік
Вишневий сік – джерело всіляких вітамінів, мікро – і макроелементів, серед яких калій і натрій, мідь і магній, кальцій і фосфор, а також вельми цінне залізо. Регулярно вживаючи цей унікальний продукт, можна перемогти стрептококи і стафілококи, навіть збудника дизентерії.
Нагадаємо, лікарі назвали популярний овоч, що знижує ризик розвитку інсульту.
Також вчені назвали продукти, які знижують на 80% ризик інсульту.
До слова, вчені знайшли спосіб продовжити життя після інсульту.
Коментарі — 0