Найближчими днями Україна отримає велику партію експрес-тестів на коронавірус, – МОЗ

Найближчими днями Україна отримає велику партію експрес-тестів на коронавірус, – МОЗ
Заступник міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко

Тести дадуть змогу провести понад мільйон досліджень

Найближчим часом, 20-21 березня Україна очікує велику поставку тестів на коронавірус, які дадуть змогу провести понад мільйон досліджень.

Про це сказав заступник міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко на брифінгу щодо ситуації з протидією поширенню коронавірусної інфекції.

«Будемо запроваджувати новий алгоритм тестування. Також на ринку України і в закладах охорони здоров’я з’являються швидкі тести для проведення досліджень біля ліжка хворого», – сказав Ляшко.

Заступник міністра підкреслив, що експрес-тести, які проводяться біля ліжка хворого, можна отримати не тільки в державних закладах, а й у приватних. Закуповують тести у дистриб’юторів, які є на території України. За словами посадовця, уже понад 40 тисяч експрес-тестів розійшлися територією України.

Віктор Ляшко зазначив, що 11 лабораторій, які підпорядковуються МОЗ, мають тести для визначення коронавірусної інфекції методом полімеразної ланцюгової реакції.

Посадовець сказав, що станом на ранок 19 березня в Україні зареєстровано 16 випадків коронавірусної інфекції, підтверджених лабораторно.

Нагадаємо, станом на ранок 19 березня у світі зареєстровано 218 777 випадків зараження COVID-19, 8810 смертей та 84 113 осіб, що подолали хворобу

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: