«Чую, хтось сопе, хропе»: у Чернігові суддя заснув під час слухання справи

«Чую, хтось сопе, хропе»: у Чернігові суддя заснув під час слухання справи

Визнано, що торік Кодекс суддівської етики порушувався майже 400 разів, але заснути на засіданні – таке вперше

Вища рада правосуддя порушила дисциплінарну справу щодо судді Чернігівського апеляційного суду Олександра Євстафієва за ймовірний сон під час судового слухання.

Олег Буштрук, який вже шостий рік судиться з колекторами, яким банк продав його кредит, дивну поведінку судді зняв на відео. На ньому видно, як голова судді хилиться донизу, ніби сіпається, потім схиляється набік.

«Чую, хтось сопе, хропе. Я не розумію, що відбувається», – розповів чоловік.

Олег запевняє, що саме через ймовірний сон судді, який, нібито, помітили всі присутні, суддя, що головує, зробила технічну перерву.

Олег виклав в Інтернет три із десяти відзнятих хвилин відео.

А написав скаргу на суддю Віталій Кравчинський, у котрого цей суддя теж розглядав справу. Чоловік переконаний, що така поведінка судді свідчить про неналежне ставлення до учасників процесу.

В апеляційному суді Олександр Євстафієв працює третій рік. Іменем України вже ухвалює 22 роки. За всю кар'єру це перша дисциплінарка проти нього, хоча, каже, скаржилися і раніше.

Торік до Вищої ради правосуддя надійшло понад десять тисяч скарг. Половини не розглянули. Попередили за порушення 72 суддів, застосували догану до 50. Тимчасово відсторонили від правосуддя п'ятьох. На звільнення подали щодо 14 суддів.

Визнано, що торік Кодекс суддівської етики порушувався майже 400 разів, але заснути на засіданні – таке вперше.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: