ДБР провело обшуки у керівництва Державної архітектурно-будівельної інспекції

ДБР провело обшуки у керівництва Державної архітектурно-будівельної інспекції
Досудове розслідування ведеться за фактом зловживання службовим становищем
Фото: ДБР

Уряд на час розслідування змінив керівництво ДАБІ

Співробітники ДБР 24 лютого провели низку обшуків, зокрема у керівництва Державної архітектурно-будівельної інспекції України. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

«З метою виявлення речових доказів злочинної діяльності, ДБР 24 лютого 2021 року проведено ряд обшуків, зокрема у керівництва Державної архітектурно-будівельної інспекції України. Досудове розслідування ведеться за фактом зловживання службовим становищем службовими особами державних органів під час видачі дозвільних документів на будівництво (ч. 2 ст. 364 КК України)», - йдеться у повідомленні.

Санкція статті Кримінального кодексу передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк до 6 років.

Цього ж дня Кабінет міністрів призначив тимчасовим виконувачем обов'язків голови Державної архітектурно-будівельної інспекції Сергія Галіцина. Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Василь Мокан. Уряд також визнав таким, що втратило дію, розпорядження від 26 жовтня 2020 року про призначення Ірини Король т.в.о. голови ДАБІ. Згідно з даними Єдиного держреєстру декларацій, раніше Галіцин обіймав посаду директора департаменту ДАБІ в Луганській області.

Крім того, екскерівнику Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) Олексію Кудрявцеву повідомили про підозру за використання підробного іноземного диплома при влаштуванні на роботу, його оголосили у розшук. За даними слідства, колишній високопосадовець звернувся до невстановлених осіб з проханням видати йому завідомо підроблений документ – диплом про вищу освіту, надавши свої повні анкетні дані.

Нагадаємо, 17 грудня 2020 року Кудрявцев на своїй сторінці у Facebook повідомив, що до нього додому приїжджали співробітники прокуратури і ДБР і, не заставши вдома, залишили три повістки. Він зазначав, що справа стосується «підробки диплома, якої не було».


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: