До Києва прибув міністр закордонних справ Японії (відео)

До Києва прибув міністр закордонних справ Японії (відео)
Йошімаса Хаяші здійснив перший візит в Україну від початку повномасштабного вторгнення РФ
фото: скриншот відео

Хаяші Йошімаса зустрінеться з українським колегою Дмитром Кулебою

До України приїхав голова міністерства закордонних справ Японії Йошімаса Хаяші. Це його перший візит від початку повномасштабного вторгнення РФ. Про це повідомила пресслужба посольства Японії в Україні.

Як ідеться в заяві МЗС Японії, під час свого візиту до Києва Хаяші разом із українським колегою Дмитром Кулебою обговорять участь України у роботі міжнародної спільноти, щоб якнайшвидше покласти край російському вторгненню.

Відомо, що очільника МЗС Японії супроводжують керівники японських фірм, у тому числі Хіроші Мікітані, засновник та генеральний директор Rakuten Group.

«Ми сподіваємося, що ці компанії зможуть безпосередньо вислухати та поспілкуватися українською стороною про потреби відновлення та реконструкції, що стане початком поглиблення участі японських компаній у майбутній допомозі у відбудові України», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що раніше глава японського МЗС відмовився вечеряти з Лавровим. Йосімаса Хаясі відмовився приходити на офіційну вечерю глав міністерств закордонних справ країн-учасниць «Великої двадцятки» (G20) через ймовірність присутності на зустрічі його російського колеги Сергія Лаврова. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: