Ексгенпрокурор: Замовник вбивств Гонгадзе і Шеремета - це одна особа

Ексгенпрокурор: Замовник вбивств Гонгадзе і Шеремета - це одна особа
Віктор Шокін заявив, що якби він був впевнений у своїх припущеннях на 100%, то назвав би прізвище замовника вбивств і назвав би причину злочину

Нитки цих гучних вбивств можуть тягнутися до Росії лише на рівні виконавців, проте замовник наш – українець, вважає Віктор Шокін

Ексгенпрокурор Віктор Шокін впевнений, що замовник вбивства українського журналіста Георгія Гонгадзе і білоруського журналіста Павла Шеремета – це одна особа. Про це Шокін заявив під час інтерв’ю у програмі «У гостях у Дмитра Гордона».  

За словами Шокіна, якби він був впевнений на 100% у своїх припущеннях, то назвав би прізвище замовника вбивств і назвав би причину злочину, проте він припускає все це «лише на 99%».

«Нитки цих гучних вбивств можуть тягнутися до Росії лише на рівні виконавців, проте замовник наш – українець», - впевнений ексгенпрокурор.

Шокін стверджує, що про свої припущення він говорив відразу після вбивства Шеремета.

«Я тоді був за кордоном. Мені зателефонували з МВС і я розповів, щоправда без прізвищ, хто це може бути і щоб я зробив на місці прокурора. Я запропонував приєднати слідчих, що розслідують справу Гонгадзе, до справи про вбивство Шеремета, проте цього ніхто не зробив», - розповів ексгенпрокурор.   

Шокін стверджує, що і через два роки після вбивства Шеремета він розповідав представникам МВС свою версію, проте знову ж не називаючи прізвищ.

Ексгенпрокурор підкреслив, що його версії у справі Гонгадзе і Шеремета, це лише його думка, і він, звичайно, може помилятися, проте  впевнений у своїх припущеннях.

Шокін не сумнівається, що вбивства і Гонгадзе і Шеремета обов’язково розкриють, бо «всі факти лежать на поверхні».

Що ж до відомства Авакова і чи воно наразі перебувають на правильному шляху щодо розкриття вбивства, то Шокін заявив, що не може відповісти на це питання, оскільки наразі не знайомий з матеріалами справ про гучні вбивства.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: