Герої України. Захисники Маріуполя отримали почесні ордени

Герої України. Захисники Маріуполя отримали почесні ордени
фото: Офіс президента

Захисники «Азовсталі» попросили передати Зеленському прапор України з підписами та побажаннями п’ятьох командирів та девізом «Без бою немає слави»

Під час візиту до Туреччини керівник Офісу глави держави Андрій Єрмак за дорученням президента Володимира Зеленського вручив ордени «Золота Зірка» п’ятьом військовослужбовцям – захисникам Маріуполя та «Азовсталі», яким присвоєно звання Героя України.

Як повідомляє пресслужба Офісу президента, командир полку «Азов» Денис Прокопенко, його заступник Святослав Паламар, в.о. командира 36-ї окремої бригади морської піхоти Сергій Волинський, старший офіцер «Азова» Олег Хоменко та командир 12-ї бригади Нацгвардії Денис Шлега удостоєні звань Героїв України.

Під час зустрічі відбувся відеодзвінок президента України Володимира Зеленського. Глава держави привітав військовослужбовців і подякував їм за виконання важливого бойового завдання з оборони Маріуполя.«Ми всі пишаємося вами. І я надзвичайно щасливий, що з вами – рідні, і дуже щасливий, що ви в нас такі є. Ви не просто герої, ви – живі герої, і це дуже важливо. Я дякую кожному з вас. І ми зробимо все, щоб забрати ваших побратимів, які зараз у полоні. Пишаюся, що ми живемо в одній країні, за неї разом боремось і точно переможемо. Слава Україні!» – сказав Зеленський.

«Битва за Маріуполь і все, що відбулося з нами, вихід з полону – це українське диво наперекір долі. Всі прекрасно розуміють, що з нами мало статися. Тут є люди, які знають, що таке російські тортури й російський полон. І ця нагорода – це нагорода наших воїнів. Це нагорода нашого українського народу. Я дуже гордий з того, що я українець. Це найкрутіша нація у світі! І найкрутіша влада та найкрутіші військові», – зазначив заступник командира «Азова» Святослав Паламар.

Нагадаємо, 21 вересня в результаті обміну вдалося повернути з російського полону понад 200 українських захисників, у тому числі 124 офіцери, а також 10 іноземців. Російській стороні віддали підозрюваного у державній зраді народного депутата Віктора Медведчука та 55 військових Росії. При цьому звільнені п'ять командирів «Азову» перебуватимуть до кінця війни у Туреччині.

Читайте також: Повний список 215 захисників України, звільнених із російського полону

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: