Кіберполіція викрила шахраїв, які підробляли антисептики, медичні маски та респіратори

Кіберполіція викрила шахраїв, які підробляли антисептики, медичні маски та респіратори

Кіберполіція вилучила у шахраїв підроблені антисептичні засоби

Було виявлено 179 інтернет-посилань, за якими шахраї продавали неіснуючий товар

З початку карантину кіберполіцейські перевірили 576 інформацій щодо можливих протиправних дій, пов’язаних з коронавірусом.

«Встановлено 236 осіб, які у мережі розміщували неправдиву чи провокаційну інформацію та вилучено з нелегального обігу 1049 несертифікованих тестів на визначення Covid-19, 2760 літрів підроблених антисептичних засобів, майже 35 000 медичних масок та респіраторів», – повідомила пресслужба Нацполіції.

Кіберполіція виявила 179 інтернет-посилань, за якими шахраї ошукували громадян, продаючи неіснуючий товар, під час пандемії. «Наразі їх протиправна діяльність заблокована», – зазначають у відомстві.

Згідно з повідомленням поліції, на Львівщині кіберполіція викрила співробітників підприємства, яке реалізовувало дезінфікуючі засоби сумнівного походження, без затверджених законодавством України документів. Продаж товару відбувався через мережу Інтернет. Правоохоронці провели обшук у складських приміщеннях компанії, де фігуранти виготовляли антисептики. За результатами вилучено пляшки з рідиною різного об’єму, а це - майже 600 літрів. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Слідчі дії тривають.

Також співробітники кіберполіції в Київській області спільно з ГУНП у м. Києві встановили мешканця столиці, який розмістив оголошення щодо продажу антисептика у месенджері. На порушника складено адміністративний протокол за ст. 164 (Порушення порядку провадження господарської діяльності) КУпАП. У правопорушника вилучили антисептик без відповідних дозвільних документів на загальну суму 56 тисяч гривень.

У поліції повідомляють, що загалом з початку карантинних заходів кіберполіцейські з нелегального обігу було вилучено: 1049 несертифікованих тести на визначення COVID-19, 8888 пляшок та 2760 літрів підроблених антисептичних засобів, 35474 медичні маски та респіратори.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що кіберполіція України викрила групу шахраїв, що розміщувала в інтернеті оголошення про продаж неіснуючих засобів індивідуального захисту. У покупців вимагали стовідсоткову передплату.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: