На Черкащині водій знепритомнів за кермом: поряд випадкового опинився рятувальник

На Черкащині водій знепритомнів за кермом: поряд випадкового опинився рятувальник

Рятувальник: Артем Андрієнко: Я ледве встиг уникнути зіткнення

«Я глянув на водія, але його очі були заплющені, а голова впала набік»

У Черкаській області водій ДСНС Артем Андрієнко врятував життя одразу 17 українцям. Він перебував в маршрутному автобусі, коли водій знепритомнів. Артем швидко вхопив кермо і уник лобового зіткнення з автомобілями, які рухалися назустріч. Про це інформує прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

«За пів години до події, я допоміг водієві поміняти пробите колесо. Коли завершили, він запропонував сісти поруч із ним, попереду. Це нас надалі і врятувало, адже якби я як і раніше перебував у салоні, то навряд чи зумів би встигнути втримати автобус на трасі, – пригадує Андрієнко.

«Ми спілкувалися, аж раптом машина різко пішла вліво, де нам на зустріч рухалась вантажівка, - розповідає рятувальник, - я глянув на водія, але його очі були заплющені, а голова впала набік. Було зрозуміло, він знепритомнів і не контролює автомобіль. Тож, я одразу схопив кермо і чесно ледве встиг уникнути зіткнення. Згодом, вдалось скерувати автобус на узбіччя, де врешті я його й зупинив».

Водій був увесь синій і ледве дихав, тож рятувальник разом із пасажирами зробив йому непрямий масаж серця і штучне дихання.

З‘ясувалося, що на цій ділянці траси відсутній мобільний зв‘язок і викликати «швидку медичну допомогу» неможливо. Артем вирішив сам везти хворого водія до лікарні.

Водія маршрутки доставили до Олександрівської центральної районної лікарні, але спроби лікарів врятувати чоловікові життя успіху не мали, не витримало серце.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: