Рятувальники попередили про дощовий паводок на річках

Рятувальники попередили про дощовий паводок на річках

В результаті дощів на деяких річках можливе досягнення вiдмiтки початкового затоплення прирiчкових будiвель

Державна служба з надзвичайних ситуацій попередила про розвиток дощового паводку та підйом рівнів води на водоймах країни станом на 8 годину 1 липня. Відповідне повідомлення розміщене на сайті відомства.

За даними УкрГідрометцентру, 1 липня на рiчках басейну Днiстра (Тернопiльська, Хмельницька, Вiнницька області) очiкується пiдйом рiвнiв води на 0,2 - 1,0 м над рiвнями. При сильних дощах можливе формування значного мiсцевого стоку.

1 липня на річці Ворона бiля м. Тисмениця (Тисменицький район, Iвано-Франкiвська області) можливе продовження пiдйому рiвня води на 0,3 – 1,0 м, над рiвнями на 8 годину 30 червня. Мiсцями затоплення заплави, при цьому не виключене досягнення вiдмiтки початкового затоплення прирiчкових будiвель.

В другiй половинi доби 1 липня на річці Днiстер у створi гідрологічного поста Залiщики (Тернопільска область) очiкується проходження максимального рівня паводку висотою 670-720 см над нулем поста (рiвень води на 8 годину 30 червня дорівнює 508 см над нулем поста), максимальна витрата води прогнозується в межах 1700-2100 м3/с. Часткове затоплення заплави, початкове затоплення сiльськогосподарських угiдь.

Вночі 1 липня на річці Прут у створi гідрологічного поста Чернівці (Чернівецька область) очiкується проходження максимального рівня паводку висотою 300-350 см над нулем поста (рiвень води на 8 год. 30 червня дорівнює 200 см над нулем поста), максимальна витрата води прогнозується в межах 735-885 м3/с. На низькорозташованих дiлянках можливий вихiд води на заплаву.

Зазначимо, зранку 1 липня в Україні було знеструмлено 136 населених пунктів у чотирьох областях

Внаслідок інтенсивних опадів та поривів вітру в окремих областях зафіксовано випадки підтоплення та пошкодження об’єктів житлової та соціальної сфери.

Нагадаємо, внаслідок ускладнення погодних умов (гроза, пориви вітру) 29-30 червня через спрацювання системи захисту ліній електропередач знеструмлено 384 населені пункти у 10 областях.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: