Стало відомо, скільки українських судів припинили роботу через війну

Стало відомо, скільки українських судів припинили роботу через війну
Не здійснюють правосуддя приблизно десь 15-16% апеляційних та місцевих судів по всій Україні
фото з відкритих джерел

«За час військової агресії до лав Збройних сил вступили десь 350 суддів і працівників апаратів судів»

У перший місяць війни більшість судів і установ системи правосуддя, особливо в зонах проведення активних бойових дій, вимушені були закритися. Проте зараз ця ситуація суттєво змінюється. Про це в інтерв'ю «Главкому» розповів голова парламентського комітету з питань правоохоронної діяльності Сергій Іонушас.

«Ті ж районні суди в Києві вже працюють. Не здійснюють правосуддя приблизно десь 15-16% апеляційних та місцевих судів по всій Україні. При цьому варто зазначити, що тут є кілька питань: нестача людського ресурсу і питання пошкодження і повного руйнування приміщень. Повністю зруйнованими залишаються 62 приміщення судів від загальної кількості в 777 – тобто 8%. Також на тимчасово непідконтрольних українській владі територіях розташовані приміщення 66 судів», – пояснив Сергій Іонушас.

За його словами, за час військової агресії до лав Збройних сил вступили десь 350 суддів і працівників апаратів судів.

«Це дуже багато, як на мене. А судді Верховного суду відраховують 60% своєї суддівської винагороди до фондів на підтримку ЗСУ», – зауважив голова парламентського комітету з питань правоохоронної діяльності.

Також розпорядженням голови Верховного суду було змінено територіальну підсудність у 132 судів – це Донецька, Луганська, Харківська, Херсонська, Миколаївська, Чернігівська, Сумська, Запорізька і Житомирська області, повідомив Сергій Іонушас.

Раніше «Слуга народу» оцінив ймовірні наслідки депортації проросійського пропагандиста Анатолія Шарія. Крім держзради, він проходить ще й за статтею про порушення рівноправності громадян за расовою, національною приналежністю, релігійними переконаннями та іншими ознаками.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: