Трагедія у Краматорську: серед поранених – троє іноземців

Трагедія у Краматорську: серед поранених – троє іноземців
Від удару по Краматорську травмувалися іноземці: депутат, письменник та журналістка з Колумбії
фото: ДСНС

Під час обстрілу міста постраждали троє колумбійців

Під час російського обстрілу Краматорська Донецької області ввечері 27 червня поранення отримала українська письменниця Вікторія Амеліна. Вона супроводжувала трьох громадян Колумбії, які також постраждали від атаки. 

Організація Aquanta Ucraina («Тримайся Україно» – група підтримки України в Латинській Америці) повідомила виданню, що під час обстрілу центру Краматорська постраждали троє колумбійців. Це засновник організації та колумбійський депутат Серхіо Харамільйо, письменник Ектор Абад і журналістка Каталіна Гомес.

«Вікторія Амеліна перебуває у важкому стані через травму голови, ймовірно, через розбите скло і балки. Усі наші думки з Вікторією», – написала у Facebook колега письменниці, яка була з нею під час ракетного удару.

Вікторія Амеліна є громадською діячкою і лауреаткою літературної премії імені Джозефа Конрада-Коженьовського. Також Амеліна є засновницею Нью-Йоркського літературного фестивалю в Донецькій області.

Нагадаємо, вчора, 27 червня, російські окупанти завдали два ракетні удари по Краматорську на Донеччині. Унаслідок цієї трагедії загинули вже щонайменше четверо людей, серед яких є дитина. Ще мінімум 42 особи – травмовані. Серед поранених є восьмимісячне немовля. 

До слова, президент Володимир Зеленський прокоментував атаку на Краматорськ: «Мої співчуття рідним та близьким. Станом на цю годину понад 40 людей поранені. Усім надається допомога. Триває розбір завалів. Кожен такий прояв терору знову й знову доводить і нам, і всьому світу, що Росія заслуговує лише на одне за наслідками всього, що вона наробила – поразку й трибунал, справедливі та законні суди проти всіх російських убивць і терористів».

Читайте також: Ворожий удар по Краматорську забрав життя чотирьох людей: фото і відео наслідків

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: