Масштабна повітряна тривога в Україні тривала майже три години

Масштабна повітряна тривога в Україні тривала майже три години
Росія знову тероризувала українців ракетами та безпілотниками
фото: glavcom.ua

Тривога оголошувалася через загрозу дронів та ракет

У ніч на 2 червня о 1:55 у Києві, а через дві хвилини і в області залунали сирени повітряної тривоги. Небезпека охопила більшість українських областей. Моніторингові канали повідомляли про загрозу атаки дронів та активність стратегічної авіації РФ у межах Каспійсько-Ростовського регіону. Фіксувалася загроза пусків ракет типу Х-101/555 зі стратегічного бомбардувальника Ту-95 з Каспійського напрямку.

Після 2:53 небезпека охопила Хмельницьку, Чернівецьку, а згодом і Рівненську області. Приблизно о 3:20 повітряна тривога поширилася на всю Україну. О 4:36 – відбій тривоги в усіх областях.

Українцям слід було перейти в укриття та дотримуватись інформаційної тиші.

Мапа тривог станом на 3:25 виглядала так:

Масштабна повітряна тривога в Україні тривала майже три години фото 1

Нагадаємо, завершилася 463-тя доба широкомасштабної збройної агресії РФ проти України. Росія продовжує нехтувати законами та звичаями війни, використовує тактику терору, завдає ударів, здійснює обстріли як по військових, так і по цивільних об’єктах. Протягом доби противник завдав 12 ракетних ударів із застосуванням 10 балістичних та крилатих ракет типу «Іскандер» по Києву (знищені нашими захисниками) та випустив дві керовані ракети С-300 по Харкову. Крім того, завдав 36 авіаційних ударів та здійснив приблизно 10 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: