Висока загроза атак: скільки носіїв «Калібрів» тримає Росія у Чорному морі

Висока загроза атак: скільки носіїв «Калібрів» тримає Росія у Чорному морі
Збільшення корабельного угруповання росіян може свідчити про надзвичайно високу загрозу ракетного удару
фото з відкритих джерел (ілюстративне)

При максимальному спорядженні загальний залп «Калібрів» може сягати 40 ракет

Корабельне угруповання ворога в Чорному морі збільшилося до 15 одиниць, серед яких шість ракетоносіїв. Окупанти можуть атакувати Україну десятками крилатих ракет. Про це повідомив спікер оперативного командування «Південь» Владислав Назаров.

За його словами, на тлі активності ворожої авіації на південно-східному напрямку корабельне угруповання ворога збільшилося до 15 одиниць.

«Аж шість ракетоносіїв, два з яких – підводні. Це може свідчити про надзвичайно високу загрозу ракетного удару», – наголосив речник «Півдня».

Уточнюється, що при максимальному спорядженні загальний залп «Калібрів» може сягати 40 ракет.

«І хоча цілком ймовірно, що споряджені не всі ракетоносії, до сигналів повітряної тривоги варто ставитися відповідально і реагувати оперативно», – закликав Назаров.

Також він додав, що в пошуках способів тиску на мирне населення та уявних перемог для виправдання перед власним споживачем пропагандистських новин, росіяни можуть здійснити точкові або мішані ракетні удари з використанням ракет різного типу базування та дронів-камікадзе.

Нагадаємо, що завершилася 405-а доба широкомасштабної збройної агресії РФ проти України. Протягом доби противник завдав два ракетні та 28 авіаційних  ударів, зокрема, застосував 17 БпЛА типу «Шахед-136». 14 із них були знищені нашими захисниками. Також ворог здійснив сім обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Є загиблі та поранені серед цивільного населення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: