«Воскреслий» Бабченко розказав, хто крім Порошенка знав про план його «вбивства»

«Воскреслий» Бабченко розказав, хто крім Порошенка знав про план його «вбивства»
Бабченко зізнався, якби історія повторилася, погодився би піти на все це знову
Фото: Reuters

«Я живий, з моєю сім’єю все добре і мені цього достатньо»

Журналіст Аркадій Бабченко, убивство якого Служба безпеки України інсценізувала 2018 року, розповів, хто був у курсі, що його «застрелять». Про це він повідомив у інтерв’ю «Главкому».

«В курсі, окрім мене, була дружина, моя та її мама, донька, голова СБУ, тодішній Генпрокурор Юрій Луценко та Петро Порошенко», – сказав журналіст.

Бабченко також зізнався, якби історія повторилася, погодився би піти на все це знову. «На мій погляд, тут немає іншого варіанту», – зауважив він.

Журналіст також розказав, що СБУ виконала перед ним головне зобов’язання – зберегла його життя. А те, що багато хто в Україні вважає цей замах фейком, його не зачіпає.

«Фейк так фейк, мені від цього ні тепло, ні холодно. Я живий, з моєю сім’єю все добре і мені цього достатньо», – підсумував Бабченко.

Аркадій Аркадійович Бабченко народився у 1977 році у Москві. Журналіст та прозаїк. Через репресії та переслідування журналістів переїхав у 2017 році спочатку до Чехії, а того ж року – до України.
29 травня 2018 року ЗМІ повідомили, що Аркадія застрелили в його будинку в Києві. Наступного дня на пресконференції СБУ, на якій був присутній і Аркадій, було оголошено, що це була спецоперація з викриття російської агентури. З 2019 року жив у Ізраїлі. Востаннє з’являвся на публіці в Естонії.

Як відомо, 29 травня 2018 року правоохоронці заявили про те, що 41-річний російський журналіст Аркадій Бабченко смертельно поранений на порозі будинку у Києві, де він проживав. Проте наступного дня з'ясувалося, що це була спецоперація силовиків і «вбивство» було інсценоване.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: