«Я все розумію, але...». Філатов шокований поведінкою переселенців у Чернівцях

«Я все розумію, але...». Філатов шокований поведінкою переселенців у Чернівцях
Від початку війни понад 6,5 млн українців стали внутрішніми переселенцями

Філатов вважає, що переселенці мають допомагати місцевій владі та волонтерам, а не відпочивати

Мер Дніпра Борис Філатов побував у Чернівцях і його обурила поведінка переселенців. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, місто забите біженцями. Усі кафе, готелі, вулиці переповнені людьми. «Дівчата з мелірованим волоссям з собачками під пахвою та у плюшевих костюмах «Джусі Кутюр»… Хлопчики у «підстрелених» штанях та з ноутбуками, які окупували всі заклади громадського харчування. Діти, що кричать і бігають по столах при повному потуранні батьків. Діди/баби ночами в номерах готелів. Тотальне порушення автомобілями ПДР», розповів Філатов про побачене.

Поряд з цим, за його словами, «місцеві дівчата з чорними обличчями й колами під очима, які цілодобово не сплять у волонтерському центрі».

Також на вулицях румуни та іспанці, що роздають продукти та продукти гігієни.

«Я все розумію…. Але якщо ви приїхали в гості, отримати дах та захист, то не думайте, що ваші плюшеві костюми, балувані діти та п'яні родичі, це правильно. Навіть якщо ви за це сплачуєте свої кровні гроші», зазначив Філатов, звертаючись до переселенців.

На його думку, переселенці мали б іти до місцевої влади чи волонтерів і допомагати їм. Філатов додав, що Дніпра це також стосується.

Варто зазначити, понад 11 мільйонів українців покинули свої домівки від початку повно-масштабного вторгнення Росії.

За дорученням президента уряд розробив соціальний пакет для підтримки внутрішньо переміщених осіб.

Як повідомлялося, з травня відбудеться скорочення виплат для певних категорій вимушених переселених осіб. Виплати будуть отримувати лише ті вимушені переселені особи, хто проживає там, де зона бойових дій і туди не можна повернутися. А також ті, у кого пошкоджене майно.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: