Збитий вертоліт під Гостомелем: журналіст встановив особу льотчика

Збитий вертоліт під Гостомелем: журналіст встановив особу льотчика
Російський льотчик Айрат Сафаргалеєв, імовірно, саме він збитий сьогодні під Гостомелем
фото: Facebook/Dima Replianchuk

Це командир ескадрильї 319 окремого вертолітного полку Айрат Сафаргалєєв

Журналіст «Слідство. Інфо» Дмитро Реплянчук на своїй Facebook-сторінці повідомив, що разом з командою встановив особу льотчика, якого збили українські військові під Гостомелем.

«Це командир ескадрильї 319 окремого вертолітного полку (військової частини 13984) Айрат Сафаргалєєв. Це військова частина з села Чернігівка в Приморському краї Росії», – написав Реплянчук.

Він розповів, що українські військові та поліцейські опублікували фото з місця збитого російського гелікоптера Ка-52 під Гостомелем.

«Це одні з найновіших гелікоптерів у російській армії, їх не так багато. На місці збиття був шолом російського пілота, там вказане прізвище «Сафаргалеев». Сафаргалєєвих не так багато в Росії, а в російській військовій авіації – ще менше», – зауважив журналіст.

Тож він припустив, що, ймовірно, мова йде про «російського офіцера, командира вертолітної ескадрильї Айрата Сафаргалєєва. Саме в його ескадрильї є на озброєнні новітні військові гелікоптери Ка-52. У 2019 році він отримав нагороду від губернатора Приморського краю РФ».

Реплянчук написав, що знайшов профіль збитого льотчика в соцмережі «Одноклассники».

«Судячи з його профілю та фото, він вже кілька десятків років служить в авіаційних військах, а саме у вертолітних ескадрильях. Вгадаєте, на яких вертольотах літає? На Ка-52. Також він є учасником закритої групи військових «Вертолетчики», – зауважив журналіст.

Дмитро Реплянчук додав, що наразі не має інформації, чи українські військові взяли в полон саме цього льотчика чи лише диверсанта, «який ошивався біля збитого гелікоптера».

«Якщо ж Сафаргалєєв досі переховується десь під Києвом, то ця інформація може дуже допомогти військовим і поліції», – наголосив журналіст.

Нагадаємо, сьогодні сили протиповітряної оборони України збили два російські гвинтокрили. Це сталося поблизу селища Гостомель Київської області.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: