Жителі окупованого Армянська повідомляють про нові викиди на «Кримському титані»

Жителі окупованого Армянська повідомляють про нові викиди на «Кримському титані»

Люди скаржаться на погіршення самопочуття, проте влада відмовляється визнавати факт нових викидів

Жителі окупованого Росією Армянська знову скаржаться на забруднення повітря в районі заводу «Кримський титан». Про це повідомляють російські видання «Новая газета» і «Дождь».

«Останній викид був 10 жовтня. У моїх дітей почалися ті ж симптоми, які були перед евакуацією з міста: опухли очі, шкіра вкрилася плямами, з'явився страшний кашель. У мене теж очі опухли. У знайомих — те ж саме. Коли виходиш на вулицю — 10–15 хвилин, і все починається. Відвезла дитину в лікарню на швидкій, там сказали, що якщо є можливість, то з міста треба їхати. Причому знову лікарня переповнена», — розповіла мешканка Армянська Катерина Пивовар.

Інформацію про викиди журналістам підтвердили й інші жителі Армянська. На погіршення самопочуття (подразнення в горлі та очах, алергію) у четвер, 11 жовтня, почали скаржитися і жителі сусідніх з Армянськом селищ і навіть розташованого за 20 кілометрів Красноперекопська.

«У мене постійно палає язик, болить піднебіння, я весь цей сморід відчуваю. Я також залишав місто з усіма, повертався - сморід так само відчувався. Проблема серйозна. Проблему приховують, кажуть — все нормально, але в роті пече», - розповів житель Армянська Ігор Макаревич.

Головний лікар Армянської міської лікарні Райкова на прохання прокоментувати нові повідомлення про викиди заявила: «Що стосується скарг на здоров'я, то люди пов'язують, звичайно, з екологією. Особливо матусі неспокійні. Але офіційно ми їх вже нібито не реєструємо… В принципі, мені щодня передають зведення, і у нас лише 5-го числа зафіксовані дві скарги, пов'язані з екологією. Решта «нулі».

Влада Армянська повідомлення про новий викид на «Титані» заперечує, а людей, які вирішують скаржитися в ЗМІ, називають «посібниками України».

Як відомо, у ніч на 24 серпня в окупованому Росією Криму, в місті Армянськ, де розташований завод «Титан», стався викид невідомої отруйної речовини. Хімічне забруднення через викиди заводу «Титан» було зафіксовано також на Херсонщині.

Згодом кримський «Титан» тимчасово призупинив свою роботу, а з Армянська вивезли всіх дітей шкільного та дошкільного віку.

У вересні повідомлялося, на півночі окупованого Криму знову зафіксували перевищення гранично допустимої концентрації шкідливих речовин в повітрі.

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України (МінТОТ) пропонує ввести санкції проти компаній, які сприяють виробництву хімічної продукції в анексованому Криму і проводять її реалізацію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: