Американські дипломати долучились до акції на підтримку Сенцова

Американські дипломати долучились до акції на підтримку Сенцова

Представники місії США в ОБСЄ роз’яснили деталі справи Сенцова

Дипломати з посольства США в Україні долучились до заклику звільнити українського політичного в’язня Олега Сенцова, якого незаконно утримують у Росії. Відповідне повідомлення оприлюднене у Twitter.

«Ми долучаємось до всесвітнього заклику звільнити Олега Сенцова #SaveOlegSentsov, що став жертвою російської кампанії з придушення голосів тих, хто виступають проти окупації Криму», - сказано у ньому.

У повідомленні поширено пост їхніх колег з місії США в ОБСЄ, у якому роз’яснюються деталі справи Сенцова.

Зазначимо, у Києві сьогодні, 2 червня, відбудеться акція на підтримку українського політв'язня, кінорежисера Олега Сенцова, який 14 травня оголосив безстрокове голодування.

Нагадаємо, Україна закликала посилити тиск на РФ через недопуск консула до Сенцова та Кольченка.

Раніше український політв'язень Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, утримуваних у Росії. На його підтримку пройшли ряд акцій в Україні та світі.

28 травня у Федеральній службі виконання покарань Росії по Ямало-Ненецькому автономному округу заявили, що Сенцов погодився отримувати підтримуючу терапію.

Екс-кандидат в президенти Росії Ксенія Собчак повідомила, що вона у четвер, 31 травня, говорила з Сенцовим та вмовляла припинити голодування.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: