Ар'єв заявив, що Разумков блокує поїздку українських депутатів на комітет ПАРЄ щодо Криму

Ар'єв заявив, що Разумков блокує поїздку українських депутатів на комітет ПАРЄ щодо Криму

ПАРЄ на осінній сесії обговорить доповідь про ситуацію щодо кримських татар в окупованому Росією Криму

Післязавтра комітет ПАРЄ з питань рівності і недискримінації розглядатиме проект доповіді з кримськотатарського питання

Голова делегації України в ПАРЄ Володимир Ар'єв заявив, що українські депутати не можуть виїхати на засідання комітету, де розглядатимуть порушення прав кримських татар в окупованому Криму, через голову Верховної Ради Дмитра Разумкова, який з невідомих причин не підписує відрядження.

Про це Ар'єв 10 вересня написав у Facebook.

«Післязавтра комітет ПАРЄ з питань рівності і недискримінації розглядає проект доповіді з кримськотатарського питання. Там буде 4 росіян-окупантів. Там, напевно, не буде 3 українців, бо голова ВР просто не підписує відрядження мені, Мустафі Джемілєву і Андрію Лопушанському. Є різні чутки з цього приводу, але є остання надія, що це просто технічне непорозуміння», - зазначив Ар’єв.

Він зауважив, що як наслідок, українські представники, як ініціатори доповіді з дискримінації кримських татар, будуть «позбавлені можливості представити позицію і трьох голосів на підтримку адекватного тексту резолюції».

«Ми не зможемо завадити російським поправкам, які можуть знищити дух резолюції», - підкреслив Ар’єв.

Голова делегації України в ПАРЄ заявив, що «якщо після цього попередження ситуація не зміниться», можна буде говорити про «свідоме перешкоджання членам чинної делегації в ПАРЄ завершити виконання своїх обов‘язків і захистити проект резолюції з питання дискримінації кримських татар».

Раніше повідомлялося, що Парламентська асамблея Ради Європи на осінній сесії обговорить доповідь про ситуацію щодо кримських татар в окупованому Росією Криму

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: