Джапарова розповіла про свої обов'язки на посаді заступниці глави МЗС України

Джапарова розповіла про свої обов'язки на посаді заступниці глави МЗС України

Еміне Джапарова підкреслила, що офіційно її ще не призначено першим заступником міністра закордонних справ України

Еміне Джапарова буде займатися кількома напрямами

Еміне Джапарова, яку президент Володимир Зеленський погодив на посаду першої заступниці міністра закордонних справ України, заявила, що займатиметься, зокрема, питаннями Криму.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

«Займатися буду кількома напрямами, у тому числі питаннями Криму та публічної дипломатії. Звісно, призначення кримськотатарської жінки на таку високу посаду є першим в історії цієї держави. Так, це є відповідний сигнал. (Усі журналісти питають про це). Так, кожен цей сигнал сприйматиме по-своєму. Точно знаю, що працюватиму по совісті та докладу максимальних зусиль, аби мати практичні результати діяльності», – підкреслила Джапарова.

Також вона уточнила, що офіційно її поки ще не призначено на посаду заступника глави зовнішньополітичного відомства України.

«Процедура передбачає після погодження президентом України подання від Міністерства закордонних справ України (яке відбулося сьогодні), спеціальну перевірку та зрештою призначення Кабінетом Міністрів України», – додала Джапарова.

Раніше повідомлялося, що першою заступницею глави МЗС стане кримськотатарська активістка Еміне Джапарова.

Еміне Джапарова — українська політична та державна діячка кримськотатарського походження. Вона 4 роки пропрацювала в міністерстві інформаційної політики і звільнилась восени минулого року.

З 2011 до 2014 року працювала ведучою, автором програм на кримськотатарському телеканалі ATR. З лютого 2014 — журналісткою «Радіо Свобода». З жовтня 2015 по квітень 2016 перебувала на посаді радниці міністра інформаційної політики з питань інформаційної політики щодо Криму.

Як відомо, 18 травня в Україні - День боротьби за права кримськотатарського народу. Відзначається щороку у річницю депортації кримськотатарського народу 1944 року.

Сьогодні низка телеканалів у межах проекту «Всеукраїнська школа онлайн» транслювала для учнів середніх і старших класів спеціальний урок, присвячений Дню пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

    Коментарі — 0

    Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
    Іде завантаження...
    Показати більше коментарів
    Дата публікації новини: