Кравчук пояснив, чому не погодився б брати участь у переговорах в Мінську

Кравчук пояснив, чому не погодився б брати участь у переговорах в Мінську
Перший президент України Леонід Кравчук
Фото: Главком

Екс-президент України вважає, що він вже «перезрів»

Перший президент незалежної України Леонід Кравчук вважає, що без участі Сполучених Штатів Америки переговори щодо Донбасу не матимуть успіху.

Про це він заявив в ефірі телеканалу «Прямий».

«Я вважаю, що формат без участі США, інших країн широкої коаліції, скажімо, Великої сімки або ще ширше, де можна вплинути на Росію не тільки вузьким колом учасників світового глобального процесу, а широким колом (буде неефективним - ред.). Попри складнощі спілкування з Кремлем, дуже великі складнощі подолати амбіції президента Росії Володимира Путіна, але ми маємо пропонувати такі пропозиції, від яких важко відмовитися», - сказав він.

Кравчук також оцінив результати роботи екс-президента України Леоніда Кучми у Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі.

«Леонід Данилович давно у мінському форматі працює. Я вважаю, що сам формат мінський не є завершений. Система мінського формату не настільки досконала, щоб могла давати конкретний вагомий результат, і якщо в цій недосконалій системі Леонід Данилович зробив щось, то це його заслуга», - сказав він.

Водночас Кравчук зазначив, що не погодився б стати представником України в мінському переговорному процесі щодо Донбасу.

«Леонід Данилович сказав, що треба давати дорогу молодим. Я його підтримую. І він сказав цікаву фразу: «Я досяг критичного віку». А в порівнянні зі мною він - юнак. Я вже перезрів», - сказав Кравчук.

Як повідомлялося, колишній президент України Леонід Кучма 2 жовтня завершив свою роботу у Тристоронній контактній групі щодо Донбасу у Мінську.

«Працювати з Кучмою - для всіх нас було великою честю і величезним задоволенням», - заявив спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдік .

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: