Кучма вважає малоймовірним розширення «мінського формату»

Кучма вважає малоймовірним розширення «мінського формату»
Екс-президент України Леонід Кучма

Колишній президент підкреслив, що Україна зацікавлена у включенні США до переговорного процесу в Мінську

Екс-президент Леонід Кучма, який до жовтня 2018 року представляв офіційний Київ у Тристоронній контактній групі в Мінську, назвав малоймовірним розширення «мінського формату» за рахунок, зокрема, США.

Про це повідомляє dt.ua.

«Невже ви думаєте, що президент України Петро Порошенко не хотів, щоб формат був, посилаючись на наш Будапештський договір, меморандум? Хотів. Але не хотів Обама (44-й президент США Барак Обама, - ред.). І Росія не хотіла, щоб Сполучені Штати там були присутні», - заявив Кучма.

Екс-президент підкреслив, що Україна зацікавлена у включенні США до переговорного процесу в Мінську, проте реалізувати це в поточних умовах практично неможливо. Він також дав зрозуміти, що вважає безвідповідальними заяви політиків, котрі вимагають негайно перейти до іншого формату переговорів.

«Треба тих, хто кожен день з трибуни кричить, що треба інший формат, – нехай поїде, домовиться із Трампом (президент США Дональд Трамп, - ред.)... Хто кричить - кажу: ідіть, попрацюйте в Мінську. Але добровільно туди ніхто не піде з простої причини - я вже казав: це не хлібне місце. Там треба працювати і відповідати», - обурився Кучма.

Він також констатував, що Україні доведеться продовжувати роботу в поточному форматі ТКГ, і висловив сподівання, що Києву вдасться використовувати його з максимальною користю для національних інтересів.

«Я ще раз кажу: немає іншого формату і не буде. Тим більше, що на Мінські домовленості зав'язані санкції проти Росії. І якщо тільки припустити, що з нашої причини він розвалиться, тоді не на що спиратися... Сподіватимемося на краще, що все-таки розум переможе, і ми миру все-таки досягнемо», - підсумував екс-президент.

Як повідомлялося, колишній президент України Леонід Кучма 2 жовтня завершив свою роботу у Тристоронній контактній групі щодо Донбасу у Мінську.

«Працювати з Кучмою - для всіх нас було великою честю і величезним задоволенням», - заявив спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдік.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: