Латвія вводить електронну анкету для тих, хто в'їжджає до країни

Латвія вводить електронну анкету для тих, хто в'їжджає до країни
Латвія вводить електронну анкету для тих, хто в'їжджає до країни
Фото: Reuters/Scanpix/LETA

Електронну анкету необхідно заповнювати з 12 жовтня

З 12 жовтня Латвія вводить електронну анкету, яку в обов'язковому порядку необхідно буде заповнити при в'їзді на територію країни.

Про це повідомляє Delfi.

«З 12 жовтня при в'їзді на територію Латвії в обов'язковому порядку треба буде заповнити анкету в електронному вигляді. Такий порядок закріплений у правилах Кабінету міністрів», - йдеться в повідомленні.

Електронна анкета буде доступна з будь-якого гаджета, заповнити її треба буде на спеціальній платформі, яку запустять з 12 жовтня.

Після заповнення електронного бланка особа, що в'їжджає до країни, отримає спеціальний QR-код, який треба буде показати прикордонникам.

Інакше в'їхати до Латвії буде неможливо.

Електронну анкету можна буде заповнити не раніше ніж за 48 годин до запланованого перетину кордону. Інформація, зазначена в цій анкеті, автоматично буде передана Державній поліції, Державній прикордонній службі, Центру профілактики та контролю захворювань.

Нагадаємо, з 7 жовтня Латвія ввела обов'язковий масковий режим в громадському транспорті.

Запобіжний про обов'язкове носіння масок буде діяти місяць, до 6 листопада. Якщо в результаті використання масок поширення Cоvid-19 стабілізується або знижується, то правило можна буде скасувати. Якщо ж число заражених продовжить рости, то влада буде вирішувати про додаткові карантинних обмежень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: