Майбутній президент почне з тотальної посадки попередників – політолог

Майбутній президент почне з тотальної посадки попередників – політолог
Політтехнолог Андрій Золотарьов

«У того, хто прийде на зміну Порошенко, не буде іншого політичного ресурсу, окрім тотальної посадки попередників»

Політтехнолог Андрій Золотарьов вважає, що майбутній президент України почне свою діяльність з тотальної посадки попередників. Про це він зазначив у коментарі «Главкому» - для статті, в якій йдеться про підготовку партії «Народний фронт» до виборів у 2019 році. 

«Всі розуміють, що у того, хто прийде на зміну Порошенко, не буде іншого політичного ресурсу, окрім тотальної посадки попередників, – вважає Золотарьов. – А брати є за що – один Пашинський чого вартує. На період медового місяця нової влади це забезпечить їй легітимність та підтримку. І Юлія Володимирівна з такими сакральними жертвами церемонитись не буде. Щоб себе убезпечити, вони хочуть внести зміни в конструкцію влади. А там вже можна буде створити новий проект під новими прапорами і якось пропетляти на парламентських виборах. На роки вперед стратегії в них нема – їм просто треба політично і не тільки вижити».

Експерт переконаний, що «конституційними змінами Яценюк и Ко не стільки розраховують залишитись при владі, скільки хочуть убезпечити себе від переслідувань наступної влади».

Нагадаємо, у своєму останньому розлогому інтерв’ю голова МВС Арсен Аваков фактично визнав, що проект «Народний фронт» поклав себе на «вівтар реформ» і в електоральному сенсі на ньому можна ставити хрест. Тепер головні бенефіціари цієї політсили обирають шляхи продовження своєї політичної кар’єри.

Несподівано високий результат, що показали «фронтовики» в 2014-му, та великий похід в органи влади привели до парламенту велику кількість «ноунеймів» - людей маловідомих, яких вписували в «хвіст» партійного списку задля кількості. Але зрозуміло, що повторне депутатство не світить більшості з нинішніх 81 члена фракції і дехто з них вже і не заперечує, що це їхня перша та остання каденція.

Читайте також матеріал «Главкома»: Не повернулись з «Фронту». Куди «розбігаються» соратники Яценюка

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: