Мають бути захищені медики, нацгвардійці і військові: Зеленський провів нараду з урядом

Мають бути захищені медики, нацгвардійці і військові: Зеленський провів нараду з урядом
"Маски мають бути у кожній аптец", - наголосив Зеленський,

«У кожній аптеці мають бути маски за доступними цінами», – наголосив Зеленський

Сьогодні, 29 березня, президент України Володимир Зеленський провів нараду представників Кабінету Міністрів, правоохоронних органів, Генерального штабу, РНБО, на якій обговорили нинішню ситуацію з COVID-19 в Україні та світі й заходи, яких вживає наша держава для запобігання поширенню коронавірусу.

Про це повідомляє пресслужба глави держави.

"Уже другий літак привіз сьогодні засоби для індивідуального захисту, дезінфекції, необхідне медичне обладнання. У виробників шалені черги по речі, необхідні для подолання інфекції. Але для українського уряду вони роблять пріоритет, завдяки чому нам не потрібно чекати на закупівлі тижнями. Наступного тижня ми очікуємо прибуття ще кількох літаків», – поінформував Володимир Зеленський.

 Обговорили також готовність закладів охорони здоров’я до прийняття хворих на коронавірус та облаштування нових об’єктів для обсервації тих, у кого може бути підозра на хворобу. Президент укотре наголосив на необхідності забезпечення населення засобами дезінфекції та захисту.

 «У кожній аптеці мають бути маски. І не за завищеними в десятки разів цінами, а за нормальними, доступними. І важливо, щоб були захищені наші медики, адже вони сьогодні фактично на передовій. Мають бути захищені нацгвардійці і обов’язково – наші військові», – наголосив Зеленський.

 Додатково обговорили зміни до бюджету, адже в умовах антикризових заходів деяке фінансування потрібно буде перенаправити на запобігання поширенню інфекції коронавірусу.

Зазначимо, екссекретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Данилюк порадив Володимиру Зеленському кардинально змінювати підхід до кадрової політики.

Кабінет міністрів запропонував у два рази урізати зарплату чиновникам, у яких вона вище десяти мінімальних зарплат (47 тис. грн) на час пандемії коронавірусу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: