Міністр закордонних справ Франції наприкінці березня відвідає Україну

Міністр закордонних справ Франції наприкінці березня відвідає Україну
Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан

Під час візиту обговорять продовження роботи «нормандської четвірки»

Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан 23 березня відвідає Україну. Про це повідомив глава МЗС України Павло Клімкін.

«23-го (березня - Ред.)... тут буде міністр закордонних справ Франції», - сказав Клімкін 13 березня в Києві.

Клімкін також повідомив, що під час візиту глави МЗС Франції до Києва обговорять продовження роботи «нормандської четвірки».

«Сказати точну дату зустрічі «нормандської четвірки» я зараз не можу. Це процес консультацій із нашими німецькими та французькими друзями і партнерами і, звісно, визначення порядку денного, оскільки збиратися на міністерську зустріч без того, щоб ухвалити якісь реальні рішення, особливо якщо це стосується двох ключових тем - безпека та звільнення наших політв'язнів і заручників, немає сенсу», - пояснив міністр.

Раніше повідомлялося, що очільник французького зовнішньополітичного відомства Жак-Ів Ле Дріан 5 березня перебував у Ірані із візитом. В рамках візиту керівник МЗС Франції планував чітко підтвердити відданість країн Європи угоді 2015 року щодо ядерної програми Ірану. Із іншого боку Жак-Ів Ле Дріан в Тегерані мав підняти питання, які хвилюють адміністрацію Дональда Трампа, яка погрожує вийти із даної угоди.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: