На суддю, яка відпустила Саакашвілі, подали дві скарги

На суддю Печерського районного суду Ларису Цокол, яка напередодні відпустила Михайла Саакашвілі без обрання запобіжного заходу, подано дві скарги до Вищої ради правосуддя. Про це йдеться у порядку денному засідання Першої дисциплінарної палати.

Розгляд двох дисциплінарних справ стосовно Цокол розглядатимуться 22 грудня. Скарги подали Пікалов Олександр Олександрович та Харченко Микола Григорович. Причини скарг не розкриваються.

Окрім Лариси Цокол, скарги також були подані народним депутатом Антоном Геращенком стосовно судді Печерського суду Олега Білоцерківця. Цього ж дня розглядатимуть і скаргу щодо судді Солом’янського районного суду Києва Олександра Бобровника, який був суддею у справі Романа Насірова та Миколи Мартиненка.

Як відомо, 11 грудня Саакашвілі не обрали запобіжний захід. Його просто в залі суду відпустили на волю без жодних умов.

Прокурори готували клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту із носінням електронного браслету.

15 грудня Генеральна прокуратура подала скаргу до Апеляційного суду Києвана відмову попередньої інстанції відправити Михайла Саакашвілі під домашній арешт.

Генеральна прокуратура викликає Саакашвілі на допит 18 грудня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: