Нардеп розповів, коли стане зрозумілою позиція ЄС щодо закону про олігархів

Нардеп розповів, коли стане зрозумілою позиція ЄС щодо закону про олігархів
23 вересня Верховна Рада підтримала законопроєкт про олігархів

Железняк наголосив, що закон про олігархів був прийнятий з суперечностями та помилками

Венеційська комісія дасть оцінку закону про олігархів у середині грудня і це визначить ставлення Європейського союзу щодо цього закону.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на заяву лідера фракції «Голос» Ярослава Железняка.

«Врешті-решт ми чекаємо рішення Венеційської комісії. Я думаю, що 16–17 грудня вони дадуть свою позицію. Там теж, я запевняю вас, будуть неприємні сюрпризи для влади. Тому що, на відміну від дуже-дуже дипломатичної заяви, в тому числі і спільної з Європейським союзом, я думаю, що Венеційська комісія укаже на всі вади цього закону, про які ми говорили», – заявив Железняк в ефірі телеканалу «Україна24».

Він заявив, що закон прийнятий з суперечностями та помилками, які наразі всупереч законодавству намагаються переписати на рівні комітету.

«Моє переконання, переконання інших колег з опозиції, що Верховна рада, якщо прийняла текст, то пробачте, подобається він комусь, не подобається в Офісі президента, але треба було слідкувати за тим, що ви виносите на голосування. Зараз будь-які зміни – це буде підміна документа», – додав Железняк.

Як повідомлялося, раніше Ярослав Железняк заявляв, що комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони незаконно змінив проголосований текст законопроєкту про олігархів.

Нагадаємо, 23 вересня Верховна Рада підтримала законопроєкт про олігархів.

24 вересня стало відомо, що законопроект був проголосований з правовою колізією. Одночасно були підтримані взаємовиключні правки щодо органу, який отримає повноваження призначати олігархів.

Голосування викликало критику Європейської спільноти через порушення закону і регламенту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: