Політолог пояснив, чому окремим депутатам закортіло звільнити Супрун

Політолог пояснив, чому окремим депутатам закортіло звільнити Супрун
Уляна Супрун

Команда Богомолець рекомендувала парламенту прийняти звернення до Кабміну про відставку Супрун ще в січні 2017-го

У комітеті Верховної Ради з питань охорони здоров’я давно була «антисупрунівська більшість», яка, ймовірно, скористалась нинішньою ситуацією деякого невдоволення в суспільстві медичною реформою в.о. Уляни Супрун. Про це заявив політолог Володимир Фесенко в коментарі «Главкому».

«Я б не шукав тут конспірології, – каже Фесенко. – В комітеті давно була антисупрунівська більшість, яка, думаю, скористалась нинішньою ситуацією. Фактор, який об’єктивно міг це спровокувати – початок медреформи. Можливо, вплинуло й звільнення Амосової... Обстановка в парламенті зараз нервова – от і вирішили скористатись ситуацією».

Нагадаємо, в парламенті – чергова атака на в.о. міністра охорони здоров’я Уляну Супрун. Профільний комітет, який очолює Ольга Богомолець –  давній опонент глави МОЗ, рекомендував парламенту прийняти звернення до Кабміну про відставку Супрун. Відповідний законопроект був зареєстрований ще в січні 2017-го року і його авторами є депутати Опозиційного блоку Олександр Вілкул та Ігор Шурма. Тоді ініціатори звільнення Супрун мотивували визнання її роботи незадовільною «гострою суспільною напругою, яка виникла у зв’язку із зривом програми державних закупівель ліків у 2016 році, що має ознаки службової недбалості та у зв’язку із професійною непридатністю».

Також комітет визнав незадовільною роботу уряду з виконання програм на 2017 рік, скерованих на розвиток медицини та охорони здоров’я.

Сама ж Богомолець навіть пригрозила Супрун кримінальною відповідальністю.

Міністр відреагувала на рішення комітету з оптимізмом: «Наша команда вважає, що це найкраща реклама нашої реформи, що вона рухається в правильному напрямку. Я залишаюся на посаді».

Читайте також статтю «Главкома»: У бій йде «медична мафія»? Хто стоїть за атакою на Супрун

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: