Польський консул припустив, що Україна окупувала Крим і Донбас

Польський консул припустив, що Україна окупувала Крим і Донбас

Теза «Україна окупувала Крим і Донбас» стала відповіддю на «польську окупацію Західної України у 1917-1921 роках»

Марек Запур, віце-консул Генерального консульства Польщі, на круглому столі у Рівному, який було присвячено «Юзевському та польсько-українському примиренню у міжвоєнний період», припустив, що насправді це Україна окупувала Крим і Донбас. Такий випад дипломат зробив у відповідь на заяву українських істориків про те,  що період 20-30 років минулого століття років території Західної України перебували під польською окупацією. «Вочевидь, це віце-консула занадто образило», - прокоментував у інтерв’ю«Главкому» завідувач відділу «Інститут дослідів Волині» Рівненського краєзнавчого музею, історик Ігор Марчук.

Після тези про окупацію, за словами Марчука, з уст консула пролунало: по-перше, що української державності в період 1917-1921 роки не було, по-друге – «Львів є польським містом», і на завершення – те, що «якщо вже говорити так, як говорили до мене про польську окупацію, то виходить, що Україна окупувала Крим і Донбас».

«Нині в інтернеті багато пишуть про те, що нібито українські історики зараз не вживають термін «польська окупація 1921-1939 років». На жаль, той, хто цю інформацію поширює, очевидно, не є добросовісним істориком. Бо українські історики цей термін якраз вживають», - підкреслює Марчук.

Нагадаємо, що 6 листопада на базі Рівненського обласного краєзнавчого музею відбувся круглий стіл «Волинський експеримент Юзевського: дорога до польсько-українського примирення у міжвоєнний період», на якому віце-консул Генерального консульства Польщі у Луцьку Марек Запур зробив декілька антиукраїнських заяв.

Повну версію інтерв'ю читайте тут: Історик Ігор Марчук: Польща хоче перегляду кордонів? Інакше я не можу пояснити її дії

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: