Між кремлівською зіркою і хрестом. Порошенко про вибір, який є у єпископів УПЦ МП

Між кремлівською зіркою і хрестом. Порошенко про вибір, який є у єпископів УПЦ МП
Порошенко розповів про склад учасників об’єднавчого собору

На об'єднавчому Соборі буде група єпископів УПЦ МП, впевнений президент

Президент Петро Порошенко прогнозує наявність на об'єднавчому соборі українських церков частини теперішніх ієрархів УПЦ МП. Відповідну впевненість він висловив під час подячної молитви, яка 14 жовтня проходить на Софійській площі у Києві, повідомляє кореспондент «Главкому».

«На об'єднавчому Соборі буде група єпископів УПЦ МП, які між кремлівською зіркою і хрестом вибрали хрест. А між Росією і Україною обрали Україну», - сказав голова держави.

«Окрім того на Соборі будуть УПЦ КП і УАПЦ, які одноголосно ухвалили рішення поставити підписи під листом зверненням про автокефалію до Вселенського патріархату», - констатував президент.

Раніше президент Петро Порошенко привітав ієрархів Української православної церкви Київського патріархату та Української автокефальної православної церкви з рішенням Вселенського патріархату щодо невизнання анафеми, яка була покладена Москвою на главу УПЦ КП Філарета та главу УАПЦ Макарія.

Нагадаємо, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет заявив, що найближчим часом буде скликаний Архієрейський собор для об'єднання трьох церков.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: